Informatie

RN Veranda Zeilspecialist

RN Veranda Zeilspecialist levert verandazeilen, serrezeilen en raamzeilen op maat. Onze producten zijn duurzaam en van zeer hoogwaardige kwaliteit waardoor wij 2 jaar garantie geven. Wij zijn gevestigd in Noordoost-Nederland en Midden-Nederland waardoor wij door heel Nederland kunnen leveren.

Verandazeilen in alle soorten en maten

Al onze zeilen worden op maat voor u gemaakt. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en materialen. U kunt ervoor kiezen ritsen in te plaatsen om zo een deur of andere opening te plaatsen in uw verandazeil. Standaard voorzien wij de zeilen van een 20 cm sliprand. Ook kunnen wij de zeilen uitvoeren met een lust aan de onderzijde over de volle breedte voor een RVS pijp. Eventueel kunnen wij de zeilen ook voorzien van sjorbanden waarmee u de zeilen op kunt spannen. Kijk voor de verschillende uitvoeringen in ons portfolio.

Zeilmakerij

Het maken van u zeil gebeurt in onze zeilmakerij waar met grote nauwkeurigheid en vakmanschap de zeilen worden vervaardigd. Elk zeil is uniek, rekening houdend met de wensen van onze klanten.

Zeilmakerij - verandazeilen


Verandazeil zelf opmeten

U kunt er voor kiezen u verandazeil zelf op te meten en de specificaties naar ons te sturen. Houd u er wel rekening mee dat de verandazeil nog wel gemonteerd moet kunnen worden. Wij raden aan minimaal 5 centimeter per kant extra te rekenen om zo de zeilen goed te kunnen monteren.


Laat ons het meetwerk doen!

U kunt er ook voor kiezen om de maten door ons op te laten meten. Hiervoor zullen wij echter voorrijkosten in rekening moeten brengen.

Indien wij de metingen verrichten garanderen wij dat de maten perfect kloppen en dat de zeilen perfect passen. Na het opmeten ontvangt u van ons nog de werktekeningen ter goedkeuring.

Garantie en tips bij onderhoud en gebruik verandazeilen

De verandazeilen die u bij ons heeft aangekocht zijn zorgvuldig speciaal voor u volledig met de hand op maat gemaakt. Wanneer u de zeilen goed onderhoudt kunnen ze u 7 tot 10 jaar plezier bieden. U heeft op de knopen, de banden, het beslag aangebracht op het frame en de op de vloer aangebrachte beugeltjes 2 jaar garantie. Op het PVC (de gekleurde delen) en op het glasfolie heeft u 1 jaar garantie, als ook op onze eventuele montagewerkzaamheden. Eigen montage is op eigen risico. De garantie vervalt indien er sprake is van stormschade, windkrachten hoger dan kracht 6.

Onderhoud

 1. Voor een soepele werking en een lange levensduur van de ritsen, dienen deze 2 keer per jaar behandeld te worden met een siliconenspray.
 2. Reinigen van de verandazeilen kunt u eenvoudig doen met heet water en afwasmiddel. Gebruik hierbij alleen een spons en/of zachte doek. Gebruik geen andere chemische producten (Glassex, ruitenreiniger e.d.) omdat die de coating op het glasfolie onherstelbaar kunnen beschadigen.
 3. Indien u de verandazeilen voor langere tijd (langer dan 4 weken) afhaalt en opbergt, rol er dan een laken of deken in op om te voorkomen dat het glasfolie gaat verkleven.
 4. De zeilen zijn onderin voorzien van een zoom voor het kunnen invoeren van buizen met een diameter van 22 mm. Deze buizen hebben meerdere functies.A.Esthetisch, de ronde vorm geeft een fraaie afwerking onderlangs
  B. Stevigheid/solide structuur bij wind tot en met kracht 6
  C. Eenvoudig kunnen oprollen door één persoon, ook van de grotere zeilen (t/m 3,2 meter breed)
 5. Rol de zeilen altijd zonder forceren en niet te strak op. Een goed opgerold zeil hangt losjes in de daarvoor aangebrachte lussen en toont als een gladde rol zonder kreuk.
 6. Bij windkracht 7 of hoger dient u de zeilen op te rollen om beschadiging te voorkomen.
 7. Wanneer de verandazeilen op het zuiden – zuidwesten hangen en er wordt gedurende een langere periode extreme warmte verwacht (25°C of hoger), adviseren wij om de zeilen te verwijderen. Met name wanneer de zeilen opgerold hangen in deze situatie, kan zich een hoge temperatuur (60°C – 70°C) ontwikkelen in de rol en kan de raamfolie gaan krimpen waardoor permanente schade ontstaat.


Levering

Nadat u uw verandazeilen bij ons besteld worden de zeilen binnen 4 tot 6 weken naar u opgestuurd. Wij leveren de zeilen compleet met alle benodigde bevestigingsmaterialen en met een montagehandleiding. In deze montagehandleiding staat stap voor stap, ondersteunt met beeldmateriaal, hoe u op eenvoudige wijze de zeilen kunt monteren. Het monteren van uw verandazeil is nog nooit zo makkelijk geweest!

Wilt u meer weten over de producteigenschappen, garantietermijn en kleurmogelijkheden? Klik dan hier.