Veranda opmeten

Veranda of terrasoverkapping opmeten

Indien u zelf uw veranda wilt opmeten is het belangrijk dat u met een aantal dingen rekening houdt. Hieronder volgen een aantal tips bij het opmeten van uw veranda.

Veranda of terrasoverkapping breedte en hoogte

Reken eerst uw “netto” breedte en hoogte uit van uw veranda. Dit betekent dat u nog geen rekening dient te houden met het bevestigen van de verandazeilen.  Als voorbeeld nemen we een veranda van 4,60 meter breed en 1,90 meter hoog.

Klik hier voor een geïllustreerd voorbeeld.

Verandazeil bevestigen

Uw veranda zeil zal bevestigd moeten worden aan uw veranda. Hiervoor moet 5 centimeter worden gerekend. Uw veranda zeil zal worden bevestigd door Minax knoppen, welke 3 centimeter uit de rand komen met een hoogte verschil van 50 centimeter.

Klik hier voor een geïllustreerd voorbeeld.

Verandazeil materiaal

Uw veranda zeil wordt gemaakt van zeer sterk PVC. U kunt er voor kiezen om uw veranda transparant te maken. Echter zult te maken hebben met een rand van ongeveer 10 centimeter om het transparante PVC te bevestigen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om geen transparant PVC te gebruiken en uw veranda zeil in uw kleurkeuze te laten maken.

Verandazeil deur

Wilt u graag een deur in uw veranda door middel van een rits? Dat kan! Geen duidelijk aan waar u graag een deur zou willen plaatsen en de Veranda Zeilspecialist maakt dit op maat.

Verandazeil onderkant (sliprand)

U kunt er voor kiezen om een “slikrand/sliprand” aan de uw veranda zeil te laten maken. Dit is een rand die u bijvoorbeeld naar binnen of buiten kan klappen om het vuil uit uw veranda te houden. Daarnaast kunt u uw veranda zeil natuurlijk ook stevig laten bevestigen waar u dit wilt.

In dit voorbeeld gaan we uit van de volgende gegevens:

Veranda zeil opmeten: 4,60 meter breed x 1,90 hoog

Veranda zeil bevestigen: 5 centimeter extra zowel in de breedte als de hoogte (de onderkant hoeft daar niet in worden meegerekend)

Veranda zeil materiaal: zoveel mogelijk transparant. Dit betekent dat er aan aan de bevestigingskant 10 centimeter PVC wordt gebruikt dat niet transparant is.

Veranda zeil deur: een deur links van het midden plaatsen door middel van ritsen

Veranda zeil onderkant: een “slikrand” van 20 centimeter.

Samenvatting afmetingen verandazeil:

Uw verandazeil zal in dit geval 4,70 meter breed bij 1,95 meter hoog worden. Aan de onderkant wordt een “slikrand” bevestigd van 20 centimeter.

Wilt u een offerte aanvragen voor een verandazeil, raamzeil of serrezeil op maat voor uw situatie? Dat kan! Klik dan hier.

Heeft u nog vragen, of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact met ons op. Wilt u liever dat wij contact met u opnemen?

Laat dan uw gegevens achter.